Bestrijden leegstand in kernwinkelgebieden

Leegstaande handelspanden maken het winkelgebied minder aantrekkelijk. De stad wil de leegstand van commerciële panden in haar kernwinkelgebieden dan ook terugschroeven. Hiervoor werd er een belasting en een premie ingevoerd.

Premie voor de invulling van leegstaande commerciële panden

Startende ondernemers en handelaars die verhuizen van buiten naar binnen de kernwinkelgebieden én die een leegstaand handelspand innemen in deze winkelgebieden, kunnen onder bepaalde voorwaarden van een premie genieten. De stad wil zo haar leegstaande handelspanden opnieuw invullen en de levensvatbaarheid van prille ondernemingen ondersteunen.

Meer info vind je op de pagina Premie voor de invulling van leegstaande commerciële panden.

Belasting op leegstaande commerciële panden

Vanaf 1 januari 2018 heft de stad Ninove een belasting op leegstaande handelspanden die gelegen zijn in het kernwinkelgebied Centrum Ninove of het winkelgebied Rechteroever én die gedurende ten minste 12 opeenvolgende maanden zijn opgenomen in het gemeentelijke leegstandsregister. Met deze belasting wil de stad eigenaars van leegstaande handelspanden motiveren hun panden opnieuw in te vullen en een marktconforme huurprijs te vragen.

Meer info vind je op de pagina Belasting op leegstaande commerciële panden.


Contact informatie

Contactpersonen