Nieuw skatepark in stadspark tegen de zomer klaar

De gemeenteraad keurde op 1 maart 2021 het bestek goed voor de aanleg van een nieuw trainingsterrein voor skaters en BMX'ers in het stadspark. Het nieuwe terrein zal nog voor de zomervakantie klaar zijn. 

Participatief traject krijgt vervolg

Het toekomstig skateterrein zal het resultaat zijn van een participatief traject samen met jonge skaters en BMX’ers. Na een online enquête op het burgerparticipatieplatform, organiseerde de jeugddienst op 5 oktober 2020 een participatieavond met jongeren. Het finale ontwerp van het trainingsterrein zal gebaseerd worden op de ontwerpen die de Ninoofse skaters en BMX'ers zelf tekenden.Ontwerp nieuw skatepark

Afscheid van oude terrein op 19 april

Het bestaande skatepark moet natuurlijk afgebroken worden vooraleer er gebouwd kan worden aan het nieuwe terrein. De afbraak zal gebeuren van 19 t.e.m. 23 april. Jongeren kunnen bij wijze van afscheid zelf komen helpen bij de afbraak van het huidige skatepark. Zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar jeugd@ninove.be.  

Skaten tot 19 april

Je kan nog tot 19 april BMX’en of skaten op het bestaande skateterrein. Je moet wel rekening houden met de coronamaatregelen en verplicht het terrein reserveren via  ninove.zaalreservatie.be/.