Ninove renoveert!

Infomarkt

UPDATE INFOMARKT 14 november 2020

Omwille van het stijgend aantal besmettingen met het COVID-virus werd beslist om de infomarkt Ninove renoveert! op 14 november 2020 in buurthuis Berdam uit te stellen naar een later tijdstip. Deelnemen aan het project via gratis renovatieadvies aan huis en renovatiebegeleiding blijft mogelijk!

BENOveren

Renovatie van je woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s – besparen. 

Provincie Oost-Vlaanderen en de stad willen particuliere woningeigenaars een helpende hand reiken om te BENOveren. Beter renoveren dus, met hogere ambities op vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Er zijn 2 mogelijke stappen die je voor de renovatie van je woning kan nemen.

Gratis renovatieadvies aan huis

Als eigenaar van een woning in Ninove ontvang je een gratis renovatieadvies aan huis . Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen maakt dan samen met jou de huidige staat van je woning op, en stelt een stappenplan voor om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie...?

Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Renovatiebegeleiding

Als je dit wenst, kan je vervolgens ook gratis deskundige begeleiding krijgen. Onze vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Door met vele buurtbewoners tegelijk te renoveren, kan je in sommige gevallen zelfs van goedkopere prijzen genieten.

Voor Ninove is hiervoor de firma Consilitech aangesteld.

Inschrijven

Schrijf hier in voor de eerste stap, het renovatieadvies bij je thuis. Het advies is gratis en vrijblijvend. Ook de 2e stap, de renovatiebegeleiding is gratis. Ook na ontvangst van de offertes voor je renovatiewerken kan je nog steeds beslissen om uit het traject te stappen.

Meer info

Zie website van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

http://www.bouwwijs.be/bouwadvies-en-premies/renovatieadvies

       

Ninove renoveert! is een project van de stad Ninove i.s.m. het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en i.s.m. Fluvius, elektriciteitsnetbeheerder.

Het project loopt tot de zomer van 2023.


Contact informatie