Registratie van een particuliere slachting

Maak een afspraak

Wanneer je een dier wil laten slachten, dan moet je dit laten registreren bij de dienst burgerzaken.

Procedure

Voor thuisslachtingen (varkens, schapen, geiten,...) heb je een registratienummer nodig én een slachtbewijs. Dit slachtbewijs kom je dus telkens halen wanneer je een dier wenst te slachten voor particulier gebuik. Let erop dat je minstens 2 dagen op voorhand langskomt. Het slachtbewijs is één week geldig.

Voor het slachten in een slachthuis (runderen, paarden,...) heb je enkel een registratienummer nodig. Deze registratie hoeft maar éénmaal te gebeuren. Je hebt hiervoor dus geen slachtbewijs nodig, enkel het registratienummer!

Opgelet: slachtingen in het kader van het Offerfeest mogen enkel uitgevoerd worden in een erkend slachthuis of op een erkende tijdelijke slachtplaats. Als men het dier wil laten slachten op een erkende tijdelijke slachtplaats, moet men hiervoor een aangifte bij de stad doen. Thuisslachting is dus niet mogelijk!

Meebrengen

  • identiteitskaart
  • het beslagnummer van de inrichting van oorsprong van het te slachten dier (bij thuis slachting)

Bedrag

5 euro (cash of bancontact)

Maak een afspraak

Contact