Ninove opent coronatestcentrum

15
sep
2020

Ninove krijgt een coronatestcentrum in de vroegere politiegebouwen aan de Onderwijslaan, naast het stadhuis. Het centrum opent op woensdag 16 september.

In het nieuwe centrum zullen zowel individuen als grotere groepen (bubbels) getest kunnen worden, zoals klassen of clubs. Je kan wel niet zomaar het testcentrum binnenwandelen. Als je je niet lekker voelt, moet je eerst contact opnemen met je huisarts. Hij kan beslissen om zelf een test af te nemen of om een afspraak voor je te maken bij het centrum in Ninove. Heeft de arts op basis van je symptomen een groot vermoeden dat het om corona gaat, dan kan hij je ook rechtstreeks doorsturen naar het triagecentrum in Geraardsbergen.

Het testen van grotere bubbels gebeurde tot nu in het testcentrum in Geraardsbergen, maar dat centrum krijgt sinds september echter te veel aanvragen. Als één scholier of clublid in de regio Ninove-Geraardsbergen positief test op corona, wordt namelijk de hele klas, ploeg of club getest. Het aantal tests is de voorbije weken dus sterk gestegen, sinds de start van het schooljaar en het verenigingsleven.

De vraag voor een extra testcentrum kwam van de huisartsenkoepel dr. Hemerijckx, die actief is in Ninove en Geraardsbergen. Het zijn namelijk de koepels van zorgverleners die aan een stad kunnen vragen om een extra centrum te openen. Een gemeente is daartoe niet bevoegd vanuit de overheid.

 


Activiteiten zoeken